82η ΔΕΘ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Η φετινή ΔΕΘ πραγματοποιήθηκε σε μια ακόμη εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία για την πατρίδα μας με κοινό παρανομαστή τα κοινωνικά ερείπια και τα παραγωγικά συντρίμμια που συνεχίζουν να δημιουργούν ,οι ακολουθούμενες πολιτικές της ακραίας λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης .

Η Κυβέρνηση με την υπογραφή του 3ου σωρευτικά απεχθέστερου μνημονίου , του επονείδιστου 4ου ,τις πρόσθετες εξαντλητικές δεσμεύσεις που προθύμως αναλαμβάνει σε κάθε νέα αξιολόγηση, τις συνεχείς παλινωδίες στην διαπραγματευτική της τακτική και την ανικανότητα στη διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων θρυμματίζει οριστικά τον κοινωνικό ιστό, υπονομεύει την προοπτική επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας καταδυναστεύει τους συνεπείς – νοικοκυριά και επιχειρήσεις – φορολογούμενους και αποτρέπει κάθε σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον (ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΣΚΟΥΡΙΕΣ κλπ) τιμωρώντας την Ελλάδα που δουλεύει και δημιουργεί.
Η ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ έδωσε δυναμικό παρόν σε όλες τις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζει οργανωμένα τον αγώνα για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί, τους όρους που θα μας απαλλάξουν από τα μνημόνια σε μια κοινωνία με κοινωνική δικαιοσύνη και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΕΥΔΑΠ
Διαβάσαμε με ενδιαφέρον το Δελτίο Τύπου της ΑΚΕ για τις νέες τοποθετήσεις και το οργανόγραμμα.
Προβληματίζει πάντως το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της ΑΚΕ υπερψήφισε τη δημιουργία νέας Διεύθυνσης υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ως εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο ΔΣ.  Αν πράγματι θεωρούν ότι διογκώνεται το οργανόγραμμα θα περιμέναμε να καταψηφίσει.

Η ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ ουδέποτε διανοήθηκε να ασχοληθεί με τη στελέχωση του οργανογράμματος και απέχει από κάθε τέτοιου είδους παλαιοκομματικές πρακτικές.  Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε την έλλειψη διαδικασιών αξιολόγησης, για τις οποίες είχε δεσμευτεί η Διοίκηση, που δεν εξυπηρετεί τους στόχους της αξιοκρατίας.
Όσον αφορά το ερώτημα του Εκπροσώπου Εργαζομένων για τις δαπάνες της ΕΥΔΑΠ προς τα ΜΜΕ, θυμίζουμε ότι η ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ, ήδη από τον Αύγουστο του 2016, έχει με σχετική ανακοίνωσή της, επισημάνει το παιχνίδι της Διοίκησης με τα ΜΜΕ με τεράστιο κόστος για την ΕΥΔΑΠ.
Η ανίερη συμμαχία μεταξύ ΑΚΕ και ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ είναι πια ολοφάνερη μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην ΟΜΕ αλλά και από το γεγονός ότι η ΑΚΕ φροντίζει να «προστατεύει» στις ανακοινώσεις της τα μέλη της αντίπαλης υποτίθεται παράταξης.  Όσα σύννεφα κι αν υπάρχουν μεταξύ τους όμως ευτυχώς ο κ. Μπενίσης, παίζοντας το ρόλο της Τένιας Μακρή, φροντίζει πάντα να τα διαλύει.  Για το λόγο αυτό οι συνάδελφοι δεν πρέπει να παρασύρονται από τα λεγόμενα του κ. Αγγελάκη.  Είναι σαφές ότι οι αλλαγές στο οργανόγραμμα έγιναν εις γνώση του όπως πάντα και οι ανακοινώσεις εκ των υστέρων είναι απλά για τα μάτια του κόσμου.

ΑΚΕ ‘Η ΕΝΟΤΗΤΑ
Παρακολουθήσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στιγμιότυπα από την συγκέντρωση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ στην Θεσσαλονίκη στην οποία με έκπληξη είδαμε ότι μετείχαν και συνάδελφοι της ΑΚΕ από την ΕΥΔΑΠ.
Για του λόγου το αληθές…


Τελικά η ΑΚΕ είναι ανεξάρτητη παράταξη ή υποκατάστημα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ;  Είναι όντως ανεξάρτητη και ιδεολογικά ή πρόσκειται σε κάποιον πολιτικό χώρο;  Η ΔΑΚΕ δεν κρύφτηκε ποτέ.  Ήταν και είναι πάντα ο συνδικαλιστικός φορέας που στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία.
 

Μπροστά στο Γολγοθά που έχουμε να διανύσουμε, οι συνάδελφοι πρέπει να γνωρίζουν ποιοι είναι μαζί τους και ποιοι απέναντι στα συμφέροντά τους με ξεκάθαρες κουβέντες και παρατάξεις. 
Για το ΔΣ
 


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΡΟΥΛΑ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Από το Blogger.