ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ


13 Νοεμβρίου  2017
ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Αντιλαμβανόμαστε ότι ορισμένοι έχουν έρθει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα στους συναδέλφους ωστόσο αυτό δεν τους δίνει κανένα δικαίωμα να συκοφαντούν συναδέλφους.  
Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση της 10.11.2017, που προφανώς συντάχθηκε υπό το κράτος πανικού, κατηγορούνται οι 140 συνάδελφοι που προφανώς δεν συνέταξαν το δικόγραφο της αγωγής των ασφαλιστικών μέτρων και στοχοποιούνται ονομαστικά δύο συγκεκριμένα άτομα, γιατί δήθεν στήριξαν την αγωγή τους στην ένταξη της ΕΥΔΑΠ στο ΤΑΙΠΕΔ τότε.

Στην πραγματικότητα όμως άλλος είναι αυτός που περηφανευόταν τότε για την ευστοχία του συγκεκριμένου επιχειρήματος αλλά και διεκδικούσε την πατρότητα της ιδέας καθώς είχε καταθέσει σχετικό υπόμνημα στο ΔΣ της Εταιρείας, όπου θυμίζουμε βρισκόταν ως «Εκπρόσωπος των Εργαζομένων».  Όλες οι σχετικές ανακοινώσεις και ενημερώσεις του ίδιου είναι δημοσιοποιημένες και ελπίζουμε ότι επιτέλους όλοι οι συνάδελφοι θα αξιοποιήσουν την μνήμη και την κρίση τους.Όσο δε αφορά την «αξιοποίηση» υπέρ όλων των εργαζομένων των κερδισμένων αποφάσεων, τις μοναδικές ενάντια σε μνημονιακό Νόμο, τι έπραξε ο ίδιος που υπογράφει τα παραπάνω αλλά και οι "θεσμοί"  που επίσης υποτίθεται εκπροσωπούσαν τους εργαζόμενους;

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΑΝ με τρομερή επιτυχία ομολογουμένως αφού κατάφεραν να παραμείνει σε ύπνωση τόσο η κερδισμένη δικαστική απόφαση όσο και οι συνάδελφοι που είχαν προσφύγει και μάλιστα με απόφαση του ΔΣ της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ.  Επίσης κατάφεραν να εξευτελίσουν 140 συναδέλφους που πιεζόμενοι δέχτηκαν συνθηκολόγηση έναντι πινακίου φακής. 

Μεσολάβησε άλλη μια
.«επιτυχημένη» διαπραγμάτευση για την υπογραφή της ΣΣΕ του 2015 όπου οι «θεσμοί» φρόντισαν μεν για την αύξηση του ποσού δανεισμού των εργαζομένων αλλά «ξέχασαν» να συμπεριλάβουν τόσο την ενσωμάτωση των κερδισμένων δικαστικών αποφάσεων κατά του Ν. 4024 (αντιθέτως υπογράφουν την ισχύ του) και επίσης το ζήτημα των μισθολογικών προαγωγών και άλλα πολλά από τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το μέλλον των συναδέλφων
Και όταν τρεις συνάδελφοι δεν υπέγραψαν συμφωνία υποταγής στην εργοδοσία και δικαιώθηκαν, φρόντισαν οι «θεσμοί» να τους λοιδορήσουν, πάλι τεχνηέντως στοχοποιώντας έναν συγκεκριμένο συνάδελφο.

Κι όταν πολύ αργότερα έξι ακόμα συνάδελφοι τόλμησαν να αμφισβητήσουν τα λεγόμενα των θεσμών και των νομικών τους συμβούλων και ρωτώντας διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι ΕΝΕΡΓΗ και απευθύνθηκαν στους «θεσμούς», έλαβαν την απάντηση «ο καθένας είναι μόνος του».  Και είμαστε σίγουροι ότι όσο πέρναγε από το χέρι των «θεσμών» που εκπροσωπούν δήθεν όλους τους εργαζόμενους, δε θα μαθαίναμε τίποτα αν δεν έχανε τελικά την αίτηση ανάκλησης της κερδισμένης απόφασης η Εταιρεία.

Η ίδια Εταιρεία που εντόπισε μέσα σε μια νύχτα όλους τους εναγόμενους συναδέλφους για να τους επιδώσει εξώδικα αλλά δεν είχε κάνει το ίδιο τον Μάιο του 2017 που κατέθεσε την αίτηση ακύρωσης της απόφασης για να ξέρουν οι συνάδελφοι και να παραστούν στο δικαστήριο όπως είχαν κάθε δικαίωμα.

Ποιοι γνώριζαν και μάλιστα κατέθεσαν ως μάρτυρες στο δικαστήριο αυτό;  Μα οι «θεσμοί» βέβαια που στη συγκεκριμένη περίπτωση αποφάσισαν ότι δεν ήταν απαραίτητο να ενημερώσουν τους εργαζόμενους που υποτίθεται εκπροσωπούν ούτε καν τους εμπλεκόμενους. 

Και όταν τελικώς δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι που είχαν προσφύγει και σε αυτό το επίπεδο ποια ήταν η αντίδραση των «θεσμών»;  Τι να σας πούμε κι εμείς… Άλλοτε ισχυρίζονται ότι διαπραγματεύτηκαν και τους πλάνεψε η κακή εργοδοσία, άλλοτε ότι δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ.  Εκ των υστέρων βέβαια οι «θεσμοί» είχαν πρόταση και μάλιστα με συγκεκριμένα ποσά.

Μετά τη γενική κατακραυγή την αντικατέστησαν με μια άλλη πρόταση την οποία τα μέλη της ΔΑΚΕ υπερψήφισαν αφού έγινε δεκτή η πρόταση μας να συμπεριληφθεί ο όρος «η Απόφαση αυτή θα πρέπει να αξιοποιηθεί προς το συμφέρον του συνόλου των εργαζομένων», κάτι που είχε αρχικώς διαφύγει από τους «θεσμούς».

Για την πορεία της νέας διαπραγμάτευσης των θεσμών με την εργοδοσία δεν έχουμε ακόμα καμία επίσημη ενημέρωση εκτός από τις προφορικές διαβεβαιώσεις του Διευθύνοντος για μη επιβάρυνση του μισθολογικού κόστους και την εμπιστοσύνη των θεσμών προς τη Διοίκηση όπως φαίνεται άλλωστε και από τις πρόσφατες ανακοινώσεις.

Προς τι όμως όλος αυτός ο αλαλαγμός για τις συγκεκριμένες Αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζόμενους ενώ σε αντίστοιχες παλαιότερες δεν είχε ανοίξει ρουθούνι;  Προς τι η αμνησία των θεσμών για τη στάση τους στο συγκεκριμένο ζήτημα τότε και τώρα;

Ψηφίζοντας οι «θεσμοί» την απόφαση του ΔΣ για εξόφληση μέσω της μισθοδοσίας τελικά τάχθηκαν με την πλευρά των εκπροσώπων των τραπεζών και των μικρομετόχων στο ΔΣ και όχι με την πλευρά των εργαζομένων αφού ως γνωστόν τα όποια κέρδη εξοικονομούνται από την Εταιρεία δεν επιστρέφουν στους εργαζόμενους αλλά στους μετόχους.

Η υπόθεση αυτή έχει ξεβολέψει τους «θεσμούς», την εργοδοσία και την κυβέρνηση, αφού έρχεται στην επιφάνεια την χειρότερη ώρα για αυτούς που ήθελαν «καθαρές» λύσεις εν όψει της έλευσης του Υπερταμείου.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να συμβιβαστούν.  Οι αγώνες είναι αδιαπραγμάτευτοι. Λύσεις υποταγής με δικαιολογίες που ακούστηκαν από επίσημα συνδικαλιστικά χείλη, περί σκληρής πραγματικότητας, ρεαλισμού και «να τα βρούμε βρε παιδιά", δεν αφορούν τους συναδέλφους.  Ίση μεταχείριση για όλους.

Τέλος, δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε την επιλεκτική στοχοποίηση συγκεκριμένων συναδέλφων που πέρασε πια από τους διαδρόμους των χώρων εργασίας σε επίσημες ανακοινώσεις.

Η Πρόεδρος


Ρούλα Κωστοπούλου
Ο Γεν. Γραμματέας


Δημήτρης Σουλιώτης

                   Δημήτρης Κυρίτσης            Περικλής Θεοδωρόπουλος

Υ.Γ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ Ο κ. ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ -ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ- ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η  ΕΥΔΑΠ!!  ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΔΝΤ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟ.
ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ!!
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ!!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Από το Blogger.