14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την ίδια αδιέξοδη και ανάλγητη πολιτική «στραγγαλίζει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.  Όσο αυτή η πολιτική συνεχίζεται, η απάντηση των εργαζομένων θα πρέπει να δίνεται στους δρόμους και στον αγώνα.

Στα πλαίσια της επιχείρησης διάλυσης κάθε συνδικαλιστικής δράσης, η κυβέρνηση μέσα σε μια νύχτα κατέθεσε μνημονιακή τροπολογία για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας.  Σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής περί Παροχής Άδειας Εκμετάλλευσης δικαιώματος στην χρήση των τεχνητών γεωστατικών δορυφόρων(!), η κυβέρνηση απέδειξε ακόμα μια φορά, ότι μπορεί να υιοθετήσει οποιοδήποτε αντεργατικό και αντιλαϊκό μέτρο της ζητηθεί από τους δανειστές και τους εργοδότες, χωρίς επιφυλάξεις και ενοχές.
Η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, το επικείμενο ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ έναντι 64 εκατ. ευρώ και η παραχώρηση του συνόλου του Εθνικού μας πλούτου,   δείχνουν ξεκάθαρα ότι το τίμημα της τρίτης αξιολόγησης που βιάστηκε να κλείσει η κυβέρνηση,  θα είναι για μια ακόμη φορά πολύ βαρύ για τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία.
Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση και δανειστές ότι διεκδικούμε και απαιτούμε:
 

·  Καμία παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας
·  Όχι στην πώληση της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και τις ιδιωτικοποιήσεις όλων των δημόσιων αγαθών
·  Όχι στη μείωση του αφορολόγητου
·  Απαγόρευση πλειστηριασμών για κάθε πρώτη κατοικία.

Το Σωματείο μας καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στην
Πανελλαδική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη 2017 και στη συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.


 
Η Πρόεδρος


Τσιμιδάκη Όλγα
Η Γεν. Γραμματέας


Τάνια Παπανικολάου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Από το Blogger.