ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΑΚΕ - ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΥΔΑΠ


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου συνάντηση της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιάννη Μπενίση, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήσαμε για κρίσιμα θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους.


Κουπόνια
Σε σχετική μας ερώτηση ο κ. Μπενίσης μας διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε τέθηκε ζήτημα μη χορήγησης των διατακτικών τροφής και η απόδειξη δόθηκε την ίδια μέρα με την Απόφαση ΔΣ 19458 για τη χορήγηση των διατακτικών τροφής ύψους 552 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Υδρονομείς
Το ζήτημα της αποκατάστασης των 23 συναδέλφων υδρονομέων συζητήθηκε εκτενώς καθώς τονίσαμε για άλλη μια φορά τη σπουδαιότητα του έργου που επιτελούν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι σχετικά με τη διασφάλιση της ομαλής υδροδότησης των πολιτών της Αθήνας.  Ο κ. Διευθύνων μας ενημέρωσε ότι συνεχίζει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του ζητήματος αυτού, ότι ήδη έχει κατατεθεί εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ η αίτηση θεραπείας προς τον ΑΣΕΠ και θεωρεί ότι θα επιτευχθεί θετική έκβαση του για τους εργαζόμενους.  Θεωρούμε ότι οι 23 συνάδελφοι πρέπει να λάβουν το συνολικό ποσό των κουπονιών και να έχουν ίση μεταχείριση σε όλες τις μη μισθολογικές παροχές όπως όλο το προσωπικό (ξένες γλώσσες, παιδικοί σταθμοί, κατασκηνώσεις κλπ)
Ο κ. Μπενίσης αποδεικνύοντας την καλή πρόθεση που έχει απέναντι στους υδρονομείς διαβεβαίωσε τη ΔΑΚΕ  ότι οι συνάδελφοι υδρονομείς θα πάρουν τις δωροεπιταγές Χριστουγέννων  για τα παιδιά τους.

Αποφάσεις Ασφαλιστικών Μέτρων
Αφού επισημάναμε την έντονη αναστάτωση που επικρατεί στο προσωπικό ακόμα και τη στοχοποίηση των συναδέλφων που έχουν δικαιωθεί με τις συγκεκριμένες Αποφάσεις ζητήσαμε σχετική ενημέρωση και επιβεβαίωση ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί το σύνολο των εργαζομένων.  Ο κ. Διευθύνων μας διαβεβαίωσε ότι έχει εξασφαλιστεί νομικά λύση τέτοια ώστε να μην επιβαρυνθεί το μέσο μισθολογικό κόστος.  Επιπλέον μας ενημέρωσε ότι πρόκειται να διεκδικήσει την επιστροφή των χρημάτων από όσους εργαζόμενους έχουν καταβληθεί.
Εξαιρετικά σημαντική θεωρούμε την πληροφορία που μας έδωσε, ότι ο ίδιος είχε αρχικά καταθέσει συμβιβαστική πρόταση προς όφελος του συνόλου των εργαζομένων για την οποία δεν ήμασταν ενήμεροι ούτε ως Παράταξη αλλά εξ όσων γνωρίζουμε άγνοια του γεγονότος αυτού είχε και η συντριπτική πλειοψηφία των εμπλεκομένων συναδέλφων.

Εργαζόμενοι  διαφόρων ειδικοτήτων που απασχολούνται μέσω τρίτης εταιρείας
Για τη μερίδα αυτή των εργαζομένων, λάβαμε την ενημέρωση ότι η Διοίκηση ερευνά τις καλύτερες δυνατές λύσεις προκειμένου η ΕΥΔΑΠ να μη στερηθεί τις απαραίτητες υπηρεσίες που προσφέρουν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της εταιρείας.  Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η εργασία που προσφέρουν στην ΕΥΔΑΠ και ιδιαίτερα σε νευραλγικές θέσεις (Περιφερειακά, προμήθειες, λογιστήριο κλπ) εξαιρετικά σημαντική βοήθεια και για το λόγο αυτό η ΔΑΚΕ θα είναι στο πλευρό αυτών των εργαζομένων αλλά και της Διοίκησης προκειμένου αυτοί οι συνάδελφοι να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ΕΥΔΑΠ.

Ιδιωτικό ασφαλιστήριο Εργαζομένων
Για το πολύ σοβαρό ζήτημα του ομαδικού ασφαλιστηρίου υγείας, ο κ. Μπενίσης μας ενημέρωσε ότι για την ώρα δεν υπάρχει το ομαδικό που υπήρχε (ALICO), εξαιτίας της μη έγκαιρης ανανέωσης του συμβολαίου εκ μέρους υπηρεσιακών παραγόντων.  Ωστόσο έχει διενεργηθεί ήδη σχετικός διαγωνισμός ο οποίος μάλιστα προβλέπει καλύτερες παροχές για τους εργαζόμενους.  Μέχρι την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού, όλα τα σχετικά έξοδα που τυχόν προκύπτουν καλύπτει η ΕΥΔΑΠ.

Έκτακτες Αμοιβές
Ο κ. Διευθύνων μας ενημέρωσε ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη Έλεγχος για το ζήτημα των έκτακτων αμοιβών, τα αποτελέσματα του οποίου θα μας κοινοποιήσει με την ολοκλήρωση του.

Υπερταμείο
Σχετικά με τις πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την ίδρυση του ΕΔΗΣ ο κ. Μπενίσης μας ενημέρωσε ότι το πιθανότερο είναι να ενταχθούμε απευθείας στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (υπερταμείο) ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε την πώληση του 11% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ από το 27,30 που σήμερα ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ.

Επισημάναμε ότι κάτι τέτοιο προφανώς σημαίνει την άμεση ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, την παραχώρηση του management σε ιδιώτες ή στους δανειστές που συμμετέχουν στο ΔΣ του Υπερταμείου με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται.

Παρά ταύτα ο κ. Μπενίσης επέμεινε ότι ακόμα και έτσι διασφαλίζεται ο Δημόσιος χαρακτήρας της ΕΥΔΑΠ και η διασφάλιση του κοινωνικού αγαθού χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε ανάλυση του νέου καθεστώτος που θα λειτουργεί η ΕΥΔΑΠ μετά την υλοποίηση των μνημονιακών αυτών δεσμεύσεων.

Παραμένουμε σε επαγρύπνηση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες καταστάσεις που διαγράφονται στο άμεσο μέλλον.

Η ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ ΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ
14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ .


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΡΟΥΛΑ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Από το Blogger.