ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΊΚΗΣΉ ΤΡΙΕΤΙΏΝ ~ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018~


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το σωματείο μας επέλεξε το Δικηγορικό Γραφείο του εργατολόγου Δημήτρη Περπατάρη και Συνεργατών τους εργαζομένους-μέλη μας που επιθυμούσαν να διεκδικήσουν το επίδομα ευδόκιμης τριετούς προϋπηρεσίας, η χορήγηση του οποίου μονομερώς και μη νομίμως έχει διακοπεί.

Η επιλογή μας αυτή ήταν συνειδητή, αφού πέραν της αναγνωρισμένης αξίας του συγκεκριμένου γραφείου στον χειρισμό υποθέσεων, επιθυμούσαμε να ανανεώσουμε τον κύκλο των γραφείων που μέχρι σήμερα χειρίζονται υποθέσεις εργαζομένων ΕΥΔΑΠ και να ξεπεράσουμε προβλήματα και δυσκολίες που έχουν καταγραφεί στη συνεργασία και εκπροσώπηση συναδέλφων από δικηγορικά γραφεία.
Όπως από την πρώτη στιγμή μας ενημέρωσε το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο, λόγω της προσκόμισης των στοιχείων των μελών μας που επιθυμούσαν τη δικαστική διεκδίκηση μόλις τις τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου του έτους 2017, θα κατέθετε - προκειμένου να διασφαλίσει πλήρως τις απαιτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων από τον κίνδυνο παραγραφής τους- ομαδική (αόριστη) αγωγή με ενιαίο ποσό που στόχευε στη διακοπή της παραγραφής και όχι στην εκδίκασή της. Τούτο δε, καθώς η αγωγή αυτή θα αντικατασταθεί από νεότερη, έχοντας εξασφαλίσει τη διακοπή της παραγραφής των αξιώσεων αυτών, που θα κατέγραφε –μετά τη συμπλήρωση των ενημερωτικών σημειωμάτων που θα συμπλήρωνε ο κάθε εργαζόμενος και που φυσικά προτιμήσαμε κατά την περίοδο των Χριστουγέννων να μην σας απασχολήσουμε- συγκεκριμένα κονδύλια για έκαστο.
 Όπως δε, δεσμεύτηκε το Δικηγορικό Γραφείο, μας απέστειλε εν συνεχεία αναλυτική φόρμα στοιχείων, τα οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος θα έπρεπε να συμπληρώσει, για την κατάθεση χωρίς κόστος νέας αγωγής διεκδίκησης συγκεκριμένων κονδυλίων. Η έντιμη αυτή συνεννόηση είναι προτιμότερη από την τακτική των διαρκών αναβολών στο απώτερο μέλλον.
Τέλος, οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι η τακτική της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ να αξιολογεί δικόγραφα, όπως μάθαμε ότι έγινε πρόσφατα σε Δ.Σ. της, δείχνει από μόνη της ότι κάποιοι επιχειρούν να συντηρήσουν καθεστώτα προτιμησιακά, που δεν είμαστε σίγουροι ότι οδηγούν στην διεκδίκηση και εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για πλήρη ενημέρωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Από το Blogger.