Οι μάσκες έπεσαν. 17/05/2018

                     

Πλήθος συναδέλφων συγκεντρώθηκε την Τετάρτη 9/5/2018 στο κτίριο της Λαοδικείας προκειμένουνα συμπαρασταθεί στους 54 συναδέλφους μας που διώκονται με πρωτοφανή τρόπο.
Συνάδελφοι που έμειναν άναυδοι καθώς άκουγαν τον Πρόεδρο του ΔΣ, κ. Κώστα Παπαδόπουλο να ψεύδεται αρχικώς ότι το πόρισμα που απέστειλε στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης είχε τις απόψεις των Γενικών Διευθυντών για να αποκαλυφθεί αμέσως μετά τη διάψευση από τους παρόντες Γενικούς Διευθυντές ότι τελικά οι απόψεις επί του πορίσματος ήταν μόνο της κ. Νεστορίδου και του κ. Μπαξεβανίδη (προφανώς τον έχει κατατάξει ο Πρόεδρος στους Γενικούς τον Διευθυντή Πληροφορικής).

Αποκαλύψεων συνέχεια ήρθε από τις δηλώσεις του Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών ο οποίος δήλωσε ότι,  ήδη από τον Ιούνιο του 2017, είχε εκφράσει τις παρατηρήσεις του επί της νομιμότητας της διαδικασίας και μάλιστα είχε θέσει και ζήτημα παραίτησής του.
Το πόρισμα μάλιστα που τελικώς στάλθηκε στο ΣΕΔΔ, δεν έφερε την υπογραφή της Ελέγκτριας που είχε διεξάγει τον έλεγχο επί διετίας και είχε υπογράψει το αρχικό πόρισμα, το οποίο μάλιστα δεν είχε δοθεί στα μέλη του ΔΣ.
Έγινε σαφές από τον κ. Σταυρουλάκη ότι το πόρισμα που διασύρει 54 συναδέλφους, ολοκληρώθηκε σε συνάντηση του ίδιου με την παρουσία  του κ. Παπαδόπουλου και της κ. Λιακοπούλου. 
Στην ίδια συνάντηση όλοι δήλωσαν ότι δεν έχουν γνώση του τελικού πορίσματος.  Αν δεν ξέρει ο κύριος Σταυρουλάκης και ο Πρόεδρος το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης,  πως ξέρει το ποσό στο οποίο έχουν καταλήξει ότι ζημιώθηκε η ΕΥΔΑΠ και μάλιστα είναι κοντά και στο πόρισμα που υπέγραψε μόνη της η κ. Λιακοπούλου.
Με ποιον τρόπο επέλεξε ο κ. Σταυρουλάκης και η Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου τον κ. Παπαστάθη για σύμβουλο του Εσωτερικού Ελέγχου;  Εξακολουθεί να κατέχει τη θέση αυτή;
Ο κ. Παπαστάθης είναι το ίδιο πρόσωπο που δούλευε ως διευθυντής στον ΔΕΣΦΑ; Συνταξιοδοτήθηκε και επέστρεψε ως σύμβουλος Ελεγκτής;  Αληθεύει ότι τον πήραν από το γραφείο του στη Μεσογείων με χειροπέδες και ότι υπάρχει ρητή εντολή να μην του επιτραπεί η είσοδος στις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ; Εκτός και αν πρόκειται για συνωνυμία.
Σε έκτακτο ΔΣ στις 9/5/2018 το ΔΣ αποφάσισε, μετά την πίεση των συναδέλφων, να ζητήσει παράταση προκειμένου να καταθέσουν οι εργαζόμενοι τις απόψεις τους μέχρι την 22/5/2018.  Επίσης αποφασίστηκε να δοθεί στους συναδέλφους το πλήρες πόρισμα της υπόθεσης για να ξέρουν πώς θα απαντήσουν.
Τελικά επιδόθηκε στους συναδέλφους τμήμα του πορίσματος καθώς και αριθμοί των συμβάσεων (όχι αντίγραφα) για τις οποίες πρέπει να εκφέρουν τις απόψεις τους.
Εφόσον η Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου ξεκίνησε ελέγχους από το 2013 – 2015 θα αναμένουμε τα αποτελέσματα αντίστοιχων ελέγχων και για από το 2015 έως σήμερα για όλες  τις τυχόν κατατμήσεις ή παρατυπίες.  Ισχύει ότι πληρώνουμε τιμολόγια σε προμηθευτές και μετά γίνεται η αίτηση παραγγελίας; Η ανακαίνιση των γραφείων του τέταρτου ορόφου στην Λαοδικείας έγινε ή όχι με κατάτμηση;
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις ενέργειές τους και να μην αποδέχονται προφορικές εντολές παρά μόνο έγγραφες από τους αρμόδιους, ίσως και έγκριση από τον Εσωτερικό Έλεγχο.  Ταράχτε τους στη νομιμότητα.
Για εμάς είναι φανερό ότι στόχος όλων αυτών των ενεργειών είναι η  απαξίωση της ΕΥΔΑΠ και των εργαζομένων της, ώστε να ξεπουληθεί πιο εύκολα και φθηνότερα.
Φήμες θέλουν να πραγματοποιούνται ήδη επισκέψεις του Προέδρου της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείου.  Αληθεύει ότι στις συναντήσεις αυτές τον συνοδεύουν και συνάδελφοι;  Οι επαφές του Προέδρου με το Υπερταμείο έχουν να κάνουν με την προσφυγή στο ΣτΕ, τις ομαδικές απολύσεις, την αξιολόγηση, την κινητικότητα κλπ;
Τέλος θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο για συνεχίζεται η κατασπατάληση των χρημάτων της ΕΥΔΑΠ σε έξοδα παράστασης για Δ.Σ. τρία και τέσσερα την εβδομάδα με δυο και τρία θέματα όταν προβλέπεται ένα το μήνα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ

ΥΓ: Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός της ανάθεσης σε εισπρακτική εταιρεία, των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΕΥΔΑΠ.  Δεν είναι τυχαία η επιλογή του χώρου που επέλεξε η Διοίκηση να στεγαστούν, στο γραφείο του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΕΥΔΑΠ και σε χώρο που είχε παραχωρηθεί στην ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ.  Θα περιμέναμε αντίδραση από το Προεδρείο της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Από το Blogger.