Έρχονται άγριες εποχές! ~ΑΡΘΡΟ~Ζούμε σε εποχές που έχουν βγει ιδεολογικά τέρατα, οργή, που δεν περιέχει ιδεολογία.
Η οργή χωρίς ιδεολογία είναι που έχει οδηγήσει στην άνοδο των αγανακτισμένων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΧΑ
Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι καμία κυβερνητική πλειοψηφία δεν κέρδισε εκλογές όταν η οικονομική κατάσταση των ψηφοφόρων χειροτέρευε. 
Πρόκειται για στοιχειώδη κανόνα της δημοκρατικής συγκρότησης.


Παρόλα αυτά ξαφνικά  βρεθήκαμε με μια κυβέρνηση, που σε όλες μα όλες τις εκφάνσεις της καταλαβαίνει μόνο από Δημόσιο, από κρατική επιχείρηση, από κρατικό καπιταλισμό και κρατικό μονοπώλιο. Δεν έχει ιδέα πώς λειτουργεί μια ελεύθερη οικονομία, τι σημαίνει καν μεικτή οικονομία, τι σχέση έχει ο δημόσιος και ο ιδωτικός τομέας μιας οικονομίας, ποιος χρηματοδοτεί ποιον, πώς παράγονται τα δημόσια έσοδα, ποιοι πληρώνουν τους φόρους και από πού.

Και βρισκόμαστε στο δια ταύτα με μια κυβέρνηση που θα σώσει τους Έλληνες με περικοπές, υπερφορολόγηση και απολύσεις

Είναι το περιβάλλον που διαμόρφωσε η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση που θα έσκιζε τα μνημόνια και θα βαρούσε νταούλια για να χορεύουν πεντοζάλια οι δανειστές.
Μια κυβέρνηση που συνεχώς διαγγέλλει διατάγματα και νέες περικοπές και που στεναχωριέται πολύ μια και αδυνατεί να βρει λύσεις.
 Έτσι στεναχωριέται και για τους 23 υδρονομείς. Μια υπόθεση που ταλανίζετε  8 ολόκληρα χρόνια.

The story so far

Έχοντας συμμετάσχει επιτυχώς σε γραπτό διαγωνισμό, έχοντας κερδίσει αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, έχοντας διανύσει την προβλεπόμενη δοκιμαστική περίοδο πάλι επιτυχώς και εργαζόμενοι ως τακτικό προσωπικό, ήδη ένα έτος καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Υπηρεσίας μας. Είναι σαφές ότι ενδεχόμενη απόλυσή τους μεγάλα κοινωνικά προβλήματα  δημιουργεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της ΕΥΔΑΠ, αλλά και στην ασφαλή και ομαλή υδροδότηση της Αττικής μιας και η εκπαίδευσή μας όλο αυτόν τον καιρό στηρίχτηκε τόσο στις γνώσεις όσο και την μεταλαμπάδευση της εμπειρίας τόσων χρόνων των παλιών συναδέλφων. Παράλληλα μια τέτοια εξέλιξη ανοίγει διάπλατα το δρόμο στην εύκολη διείσδυση ιδιωτικών συμφερόντων στη διαχείριση του πόσιμου νερού της Αττικής σε αντίθεση με το πνεύμα της απόφασης 1906/2014 του ΣτΕ.

Σήμερα: Ένα εργασιακό θέμα που έχει λυθεί με αμετάκλητες και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, αμφισβητείται από τη Διοίκηση που όρισε η Κυβέρνηση στέλνοντάς τους υδρονομείς στην ανεργία.
Η εποχή που ζούμε είναι ύποπτη και οι καιροί που έρχονται ύπουλοι..
Δεν διακυβεύεται μόνο το δικό τους μέλλον, αλλά γενικότερα το δικαίωμα στην εργασία.
Η ανεργία δεν είναι απλώς ένα στατιστικό στοιχείο όπως το παρακολουθεί η κυβέρνηση Τσίπρα .
Είναι ανατριχιαστικά όσα γίνονται καθημερινά από αυτό το κράτος, μέσα σε αυτή την θλιβερή κοινωνία. 
Κι αν δεν μπορούμε να σταματήσουμε  αυτή την απαίσια κατάσταση όπως θα έπρεπε και θα άρμοζε, τουλάχιστον να μην καταντήσουμε συνένοχοι της.

Δεν υπάρχει στην εποχή μας το δεν ήξερα..

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Από το Blogger.