ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΘΑΡΣΗ;11 Ιουλίου 2018
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Αντιλαμβανόμαστε τον πανικό των στελεχών της ΑΚΕ και την χυδαία απάντηση τους.  Το ποιόν του ανθρώπου δεν αλλάζει και το κουβαλάει μαζί του από παράταξη σε παράταξη.  Η τακτική της στοχοποίησης συναδέλφων με ψεύδη και συκοφαντίες κάθε φορά που θα πρέπει να απαντήσει για να αποπροσανατολίζει και να στρέφει τους συναδέλφους εναντίον συγκεκριμένων προσώπων όπως τον εξυπηρετεί, είναι γνωστή σε όλους και δεν έχει αποτέλεσμα πλέον.  Ευτυχώς, το βίντεο με το περιστατικό της επίθεσης στάλθηκε σε κάποια άτομα.

Η διαπραγμάτευση της ΣΣΕ ευτυχώς προωθείται από το σύνολο των παρατάξεων στην ΟΜΕ και προφανώς δεν υπάρχει παράταξη που να μην επιθυμεί την υπογραφή της.  Για το λόγο αυτό άλλωστε όλοι μας καταθέσαμε προτάσεις που κινούνται στον άξονα ΑΤΑ, Επιστροφή στους μισθούς του 2009 και αναγνώριση των τριετιών. 
Προφανώς δεν εξαρτάται η υπογραφή της ΣΣΕ από την Πρόεδρο της παράταξης μας η οποία δεν συμμετέχει καν στην αρμόδια επιτροπή.  Εξάλλου ο κ. Αγγελάκης όφειλε να γνωρίζει ότι η ΣΣΕ υπογράφεται από τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα της ΟΜΕ και όχι από Προέδρους παρατάξεων.
Επιπλέον έγινε δεκτή η πρόταση της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ για την αύξηση του ποσού της κάρτας προμήθειας καυσίμων.  Είναι γεγονός ότι ασχολούμαστε με όλα τα ζητήματα των εργαζομένων και προφανώς δεν θα δώσουμε άλλοθι σε καμία εκτροπή με αφορμή δήθεν άλλα θέματα.  Η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων είναι συνολική για εμάς και όχι αλά καρτ. 
Τέλος, ενημερώνουμε ότι κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, αποφασίστηκε η πρόσληψη ορκωτών λογιστών για τον έλεγχο της οικονομικής κατάστασης της ΟΜΕ την τελευταία 20ετία αρχής γενομένης από την τελευταία πενταετία.
Οφείλουμε να επισημάνουμε τους προβληματισμούς μας σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της διαδικασίας επιλογής της εταιρείας που θα πραγματοποιήσει τον έλεγχο.
Ενώ είχαν ζητηθεί κλειστές προσφορές από το Προεδρείο, για να επιλέξουμε την εταιρεία που θα κάνει τον έλεγχο, πριν καν ανοιχτούν οι προσφορές, το Προεδρείο πρότεινε συγκεκριμένη εταιρεία την οποία τελικά και ψήφισε, παρότι ήταν ακριβότερη κατά περίπου 5000 € στο σύνολο.
Αυτό  παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΟΜΕ όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος Σινιώρης Γιώργος μας ενημέρωσε.  Τέτοια φαινόμενα είναι αναμενόμενα όταν δεν υπάρχουν εξ αρχής καταγεγραμμένα σαφή κριτήρια για την επιλογή των συνεργατών της ΟΜΕ.  Πάντως η σύμπνοια ΑΚΕ και ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ χέρι – χέρι (6 ΑΚΕ και 4 ΣΥΜΜΑΧΙΑ) να ψηφίζουν την ίδια ακριβότερη εταιρεία αξίζει να σημειωθεί, όπως επίσης ότι η ίδια εταιρεία διενεργεί τους ελέγχους στην ΕΥΔΑΠ. 

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος

Ρούλα Κωστοπούλου
Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτρης Σουλιώτης
ΥΓ: Στον κατήφορο της λασπολογίας και των προσωπικών επιθέσεων της ΑΚΕ,  ενάντια σε συναδέλφους δε θα ακολουθήσουμε.  Οι ανακοινώσεις μας θα συνεχίσουν να είναι συνδικαλιστικές και με πολιτική άποψη για την προάσπιση των συμφερόντων όλων των εργαζομένων.  Για αυτό άλλωστε έχουμε την υπευθυνότητα να τις υπογράφουμε με ονοματεπώνυμο πάντα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Από το Blogger.