Ο Τσίπρας με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια11 Σεπτεμβρίου 2018

Θλιβερός πρωταγωνιστής μια κακοστημένης παράστασης μέσα στο Βελλίδειο και οχυρωμένος πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ, τους περίπου 8.000 αστυνομικούς  και τους Αμερικανούς πράκτορες ο απερχόμενος Πρωθυπουργός έταξε τα πάντα αρκεί να μείνει στην εξουσία. 

Είχε το θράσος να υποστηρίξει ότι είχε σχέδιο από το 2015, ενώ έφερε δύο αχρείαστα μνημόνια και υποθήκευσε τον Εθνικό μας πλούτο για 100 χρόνια στους δανειστές. Είχε το θράσος να τάξει φοροελαφρύνσεις, ενώ κατέστρεψε συνειδητά τη μεσαία τάξη και φτωχοποίησε όλους τους Έλληνες.  Κι όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση του έχει υπογράψει τα επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα έως και το 2060.


Ξεπέρασε όμως τον εαυτό του όταν αποκάλυψε ότι το σχέδιο του για τη μη περικοπή των συντάξεων στηρίζει στην ελπίδα του ότι οι άνω των 70 ετών συνταξιούχοι θα αποδημήσουν εις Κύριον σύντομα. 

Έταξε στους Θεσσαλονικείς γήπεδο για τον ΠΑΟΚ της Μακεδονίας αφού πρώτα είχε το θράσος να υποστηρίξει τη συμφωνία που παραχωρεί στα Σκόπια «Μακεδονική εθνότητα» και «Μακεδονική γλώσσα», ενώ την απορρίπτει η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων. 

Την ίδια ώρα έξω από την κυβερνητική περιφρούρηση, η Θεσσαλονίκη είχε μετατραπεί με εντολή των Γεροβασίλη – Παπακώστα, αρμόδιων για τη δημόσια τάξη, σε πεδίο βολής χημικών με στόχο τα γυναικόπαιδα που διαδήλωναν ειρηνικά για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Από το σύνθημα «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» ο κύριος Τσίπρας έφτασε στο σημείο να δέχεται υποδείξεις σαν καλός μαθητής για το πώς πρέπει να στέκεται την ώρα που ακούγεται ο Αμερικανικός Εθνικός Ύμνος.  Βέβαια κάποιος έπρεπε να τον μάθει πως στεκόμαστε προσοχή όταν ακούγεται ο Εθνικός ύμνος οποιασδήποτε χώρας. 

Το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας είναι αναμφίβολα το ισχυρότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Αντί, λοιπόν, η εργασία να είναι στο επίκεντρο μιας συντεταγμένης αναπτυξιακής προσπάθειας, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να βρίσκονται στο στόχαστρο των επιβαλλόμενων πολιτικών.

Την ίδια ώρα, οι κυβερνώντες με τις πλέον εξελιγμένες γκεμπελίστικες μεθόδους επιχειρούν να μας δείξουν ένα «φιλεργατικό» προσωπείο.

Η προβλεπόμενη επανίσχυση της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκής ρύθμισης (είχαν ανασταλεί μέχρι τη λήξη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής) παρουσιάζεται δήθεν σαν κυβερνητικό επίτευγμα-πρωτοβουλία όταν αφενός η σημερινή κυβέρνηση είχε με νόμο παρατείνει την αναστολή τους για ένα ακόμη χρόνο, και αφετέρου οι περιγραφόμενες διαδικασίες εγείρουν πολλά ερωτηματικά ως προς την τελική εφαρμογή τους προς όφελος των εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση, η επαναφορά του Συστήματος Συλλογικών Συμβάσεων προϋποθέτει Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών για την διαμόρφωση του βασικού μισθού, ενός και μόνο ενός βασικού μισθού, και όχι κατώτατων αποδοχών δύο ταχυτήτων… Η καθολικότητα ισχύος των οικονομικών όρων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) είναι επιβεβλημένη και ενδεδειγμένη έναντι κρατικής νομοθετικής παρέμβασης σε μια ελεύθερη οικονομία, ελεύθερη αλλά όχι ασύδοτη.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος

Ρούλα Κωστοπούλου
Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτρης Σουλιώτης

ΥΓ: Διαβάζοντας το πρόσφατο 6/9/2018 Δελτίο Τύπου της ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε απόλυτα ειδικά στο σημείο που αφορά την εκβιαστική υπογραφή της ΣΣΕ μας που πραγματικά δεν δίνει τίποτα και τάζει διευθετήσεις στο μέλλον.  Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι αυτή την εκβιαστική Σύμβαση υπέγραψε η παράταξη της ΑΚΕ με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ, άρα η ΑΚΕ αυτοκαταγγέλλεται και αυτό είναι δείγμα αυτογνωσίας.  Βέβαια όταν αναφέρονται σε εκβιασμούς θα πρέπει να εξηγήσουν στο προσωπικό τι εννοούν.  Ποιος εκβιάστηκε από ποιόν και γιατί ώστε να υπογραφεί η ΣΣΕ που καταγγέλλουν. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Από το Blogger.