Τεχνητή Νοημοσύνη στη Διακυβέρνηση. Ένας έξυπνος σύμμαχος σήμερα στην υπηρεσία του πολίτη.Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, η Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ, πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα : Τεχνητή Νοημοσύνη στη Διακυβέρνηση. Ένας έξυπνος σύμμαχος σήμερα στην υπηρεσία του πολίτη.  Στην εκδήλωση παρέστησαν και στελέχη της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος της ΝΔ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με συντονιστή τον Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστο Ταραντίλη.  Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Βασίλης Διγαλάκης, Διονύσης Τσιχριτζής, Γιάννης Μαστρογεωργίου και Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος.
Στα τρία χρόνια από την εκλογή του σαν σήμερα στην προεδρία του κόμματος αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο χαιρετισμό του.

«Δεν θα σας πω πολλά πράγματα για το τι έγιναν αυτά τα τελευταία τρία χρόνια. Θα σας πω μόνο ότι σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι ανανεωμένη, ενωμένη, έτοιμη και δυνατή, για να αλλάξει την Ελλάδα. Κι αυτή η πρόκληση την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, αντανακλάται στη δυνατότητά μας να μπορέσουμε να μιλήσουμε για τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος. Διότι στον δημόσιο διάλογο έχουμε δύο επιλογές: Είτε να ανακυκλώνουμε τα προβλήματα του παρελθόντος, να βουλιάζουμε στην εσωστρέφεια, να οξύνουμε τους τόνους, να προσπαθούμε να συσπειρώσουμε το πολιτικό μας ακροατήριο μέσα από επιθέσεις – οι οποίες απευθύνονται τελικά σε ένα πολύ περιορισμένο εκλογικό κοινό -, είτε να μιλήσουμε για τις μεγάλες ευκαιρίες, τις μεγάλες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας, ως χώρα και για το πώς θα αδράξουμε αυτές τις ευκαιρίες» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Μιλώντας ειδικά για το θέμα της εκδήλωσης, τόνισε πως η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, η τεχνητή νοημοσύνη, το internet of things, το machine learning, το 3D printing, η εικονική πραγματικότητα ή augmented reality, δεν είναι πράγματα τα οποία αναφέρονται σε ένα μακρινό μέλλον επιστημονικής φαντασίας. Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, είπε, είναι ήδη εδώ και θα διαμορφώσει με τελείως διαφορετικό τρόπο την οργάνωση της κοινωνίας και την οικονομία, σε σχέση με αυτά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι και αυτή η τεχνολογική επανάσταση θα έχει σημαντικές συνέπειες, λέγοντας ότι «με την ταχύτητα με την οποία δουλειές μπορεί να απειλούνται, καινούργιες δουλειές μπορεί να δημιουργούνται, εάν αλλάξουμε τα συστήματα εκπαίδευσης και τα συστήματα κατάρτισης και δια βίου μάθησης για να προσαρμοστούμε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα.»

Ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας, τόνισε την ανάγκη να υπάρχει ένα υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής παρά τω Πρωθυπουργώ, με σημαντικές αρμοδιότητες στη φάση της νέας διακυβέρνησης, το οποίο θα πάρει στην αρμοδιότητα του και τα βασικά εργαλεία ψηφιακής πολιτικής τα οποία σήμερα μπορεί να ανήκουν σε άλλα υπουργεία.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Από το Blogger.