ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18 Απριλίου 201918 Απριλίου 2019
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ τη Δευτέρα 15.4.2019 ακούστηκαν πολλά ενδιαφέροντα και μάλιστα με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση από την ταινία Ο ΝΟΝΟΣ.  Πραγματικά δηλαδή ούτε «στημένο» να ήτανε.
Το νερό δεν είναι κοινωνικό αγαθό αλλά ανθρώπινο δικαίωμα τόνισε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην ανοιχτή πολιτική συζήτηση με θέμα «Δημόσια αγαθά και δίκαιη ανάπτυξη» και υπογράμμισε ότι απέτυχε το μοντέλο ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης σε όσες χώρες το ακολούθησαν.  Βέβαια δεν μας απάντησε αφού έχει αυτή την άποψη γιατί ψήφισε υπέρ της υποθήκευσης του Εθνικού μας πλούτου συμπεριλαμβανομένου του νερού, στο Υπερταμείο για τον επόμενο αιώνα.  Προφανώς ο Υπουργός της απερχόμενης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ και ΣΙΑ έχει άπλετη εμπιστοσύνη στο Υπερταμείο των θεσμών ότι θα αγωνισθεί για τη διασφάλιση του δικαιώματος αυτού.

Είπε επίσης ότι η ΕΥΔΑΠ μπορεί να διασφαλίσει ποιότητα και χαμηλή τιμή και όχι να αποτελεί ένα «βαρύ χαρτί» για το Χρηματιστήριο διανέμοντας κέρδη στους Μετόχους. Ξέχασε να αναφέρει όμως πόσο σημαντικά ποσά απονεμήθηκαν στους μετόχους επί αριστερής Διοίκησης, που για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι, η αριστερά δεν ήταν ποτέ υπέρ της μετοχοποίησης της ΕΥΔΑΠ.  Ως αντιπολίτευση πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωνε τις  Διοικήσεις ότι διένειμαν τα κέρδη στους ιδιώτες αντί να τα μοιράζουν στο προσωπικό.
Ο υπουργός επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας δομών και συνεργασιών εξωστρέφειας που δεν θα επηρεάζουν την τιμή του νερού αλλά θα βοηθούν την ΕΥΔΑΠ, ως δημόσια εταιρία με κοινωνική κατεύθυνση, στη συνταγματική κατοχύρωση του νερού ως ανθρώπινο δικαίωμα και αγαθό.  Με πικρό χαμόγελο ας μας επιτραπεί να σχολιάσουμε, ότι παρά τα εις την αλλοδαπή πολλά ταξίδια επί της κυβερνητικής διοίκησης 2016-2019, έργο διεθνές δεν έχουμε δει ούτε σε μακέτα. 
Εκτός κι αν οι καλεσμένοι του ΣΥΡΙΖΑ που με δάκρυα στα μάτια δέσμευσαν τη χώρα μας στον τροχό του αέναου μνημονίου, μετανόησαν πικρά και σκίσουν τα μνημόνια που υπέγραψαν στην επόμενη κυβερνητική θητεία που ονειρεύονται.
Τι να πει κανείς;  Εκπλησσόμαστε μόνο με το θράσος που έχουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να έρχονται σήμερα στην ΕΥΔΑΠ, μετά το 2015 που ήρθαν υποσχόμενοι την πλήρη κρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ.  Εκπλησσόμαστε επίσης που ορισμένοι συνάδελφοι ακόμα πιστεύουν στα πράσινα άλογα ακόμα κι αν αυτά βάφονται ροζ…
Πάντως αν σκοπός της κομματικής αυτής εκδήλωσης ήταν μια προεκλογική σφυγμομέτρηση, μάλλον επιβεβαιώνονται οι δημοσκοπήσεις που θέλουν τη ΝΔ αυτοδύναμη και το ΣΥΡΙΖΑ να κατακρημνίζεται. 

Διατακτικές τροφής για τους εργαζόμενους
F-ΑΚΕ News αποδείχτηκαν οι φημολογίες εκ μέρους της διαβόητης συνδικαλιστικής παράταξης, ότι δε θα παίρναμε τα κουπόνια μετά την υπογραφή της ΣΣΕ.  Με Απόφαση του ΔΣ εχθές 17.4.2019, συνεχίζεται η διάθεση διατακτικών τροφής (κουπονιών) εκ των οποίων χορηγούνται 450€ για τις ημέρες του Πάσχα.
Από την υπογραφή της Συμπληρωματικής ΣΣΕ ενημερώναμε ότι η διανομή των διατακτικών τροφής θα συνεχιζόταν κανονικά.  Οι γνωστοί κινδυνολόγοι χωρίς ίχνος σοβαρότητας και ευθύνης επέμεναν και διέδιδαν  ότι με τη Συμπληρωματική ΣΣΕ θα είχαμε μειώσεις αποδοχών αλλά δυστυχώς για αυτούς προέκυψαν αυξήσεις.  Επέμεναν ότι  θα κοπούν τα κουπόνια και τελικά δίνονται όπως είχαμε εμείς διαβεβαιώσει.  Βέβαια είναι οι πρώτοι που σπεύδουν να τα προμηθευτούν αμέσως. 
Στο τέλος πάντα βρίσκονται εκτεθειμένοι και απολογούμενοι απέναντι στους συναδέλφους μας.  Βέβαια όσο οι ίδιοι διαπραγματεύονταν δεν φρόντισαν να τα κατοχυρώσουν στις προηγούμενες ΣΣΕ αλλά συνέχισαν την πολιτική του να λαμβάνεται αυτή η απόφαση από το ΔΣ της Εταιρείας.  Σήμερα λένε τάχα ότι πρόκειται για προεκλογική παροχή ενώ είναι μια διαδικασία συνεχής από το 2013 και μετά.  Η φαντασία τους είναι αστείρευτη προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αλλά ευτυχώς οι εργαζόμενοι αρχίζουν αν καταλαβαίνουν ακριβώς τι συμβαίνει.
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Αποτελεί σταθερή θέση της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ να μη ανακατεύεται στις εκάστοτε τροποποιήσεις του οργανογράμματος που αποφασίζει η Διοίκηση μιας και δεν έχουμε καμία διάθεση να συνδιοικήσουμε.  Θυμίζουμε ωστόσο ότι τα στελέχη του μέχρι χθες οργανογράμματος είχαν αξιολογηθεί από ιδιωτική εταιρεία αξιολόγησης και κατά δήλωση της Διοίκησης είχαν τοποθετηθεί οι καλύτεροι.  Επιφυλασσόμεθα να ασκήσουμε εποικοδομητική κριτική μετά την ανακοίνωση και των στελεχών που θα επανδρώσουν το νέο οργανόγραμμα.
Η ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ συνεχίζει με αποκλειστικό στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τους εργαζομένους,  Για όλα τα παραπάνω θέματα και για κάθε τι που προκύπτει θα σας ενημερώνουμε.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος

Ρούλα Κωστοπούλου
Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτρης Σουλιώτης


ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Από το Blogger.