Ο ΚΛΕΑΡΧΟΣ, Η ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΣΙούλιος 2019Η αλλαγή διοίκησης στην ΕΥΔΑΠ είναι γεγονός.  Η αλλαγή  αυτή έγινε 7 ημέρες πριν τις Εθνικές Εκλογές από το Υπερταμείο γεγονός που καυτηριάσαμε έντονα  με ανακοίνωση.  Προφανώς την πρακτική του Υπερταμείου και όχι τα πρόσωπα.


Η εκλογή νέας κυβέρνησης συνεπάγεται ορισμένες αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ.  Αναμένουμε και την αλλαγή στα πρόσωπα του Υπουργείου Οικονομικών στο ΔΣ. Τα απερχόμενα μέλη εφαρμόζοντας τις πρακτικές Πολάκη, έκαναν την ΕΥΔΑΠ πρώτη φορά στα χρονικά της λειτουργίας της δικαστήριο που ψάχνει ενόχους.  Σε αυτές τις πρακτικές βρήκαν βέβαια δεκανίκια δυστυχώς μέσα από την ΕΥΔΑΠ, προφανώς με ανταμοιβή θέσεις και οφίτσια. Καλούμε τη νέα Διοίκηση να αναζητήσει όλα τα στοιχεία για τις ανοιχτές υποθέσεις, μακριά από κομματικά ή άλλα συμφέροντα και να ενεργοποιήσει έστω την νομική κάλυψη των στελεχών που στοχοποιήθηκαν την προηγούμενη τετραετία και να προχωρήσει στην άμεση επίλυση των ζητημάτων αυτών προς όφελος της ΕΥΔΑΠ και των εργαζομένων.
Επίσης ζητάμε να  δοθεί εντολή για διακοπή της πρόσβασης της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου, στο μισθολόγιο των εργαζομένων.

Η ΕΥΔΑΠ πρέπει να γυρίσει στην κανονικότητα ως μεγάλη Εταιρεία και να γίνεται μία συνεδρίαση ΔΣ το μήνα για τα σοβαρά θέματα που απαιτούν έγκριση και Απόφαση  ΔΣ και να μην συνεχιστεί η παρωδία των τριών και τεσσάρων συνεδριάσεων την εβδομάδα για να λαμβάνουν ορισμένοι την αποζημίωση παράστασης.

Η νέα Διοίκηση πρέπει άμεσα να ασχοληθεί με το θέμα της τιμολόγησης του  αδιύλιστου νερού και να έρθει σε συμφωνία με το Υπουργείο γιατί από αυτό εξαρτάται κατά πολύ το μέλλον  της ΕΥΔΑΠ.

Να έρθει σε επαφή με το ΑΣΕΠ για ενημέρωση σχετικά με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.  Επίσης να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τους συναδέλφους που απασχολούνται μέσω εργολάβου και να τηρηθεί η δέσμευση της προηγούμενης διοίκησης για αμοιβή 800 ευρώ καθαρά για όλους τους συναδέλφους.  Θεωρούμε  άδικη τη στοχοποίηση της Γενικής Διευθύντριας Εξυπηρέτησης Πελατών γιατί από όσα γνωρίζουμε η συμφωνία με τις εταιρείες έγινε  με την  πρώην διοίκηση και όχι με  Γενικούς Διευθυντές.  Θεωρούμε απαράδεκτη τη σύμβαση των 650 ευρώ μικτών που καλούνται οι συνάδελφοι να υπογράψουν από την Mechanica ακολουθώντας  την πρακτική της Cosmote που τελικά αποχώρησε από το διαγωνισμό.

Είναι ζωτικής σημασίας για την Εταιρεία, μετά από το σύντομο προεκλογικό διάστημα παγώματος, να επανεκκινήσει άμεσα, υλοποιώντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ώστε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος, αξιοποιώντας όλα τα στελέχη της ΕΥΔΑΠ που διαθέτουν γνώσεις, εμπειρία και ήθος και κυρίως όσους περιθωριοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα για κομματικούς λόγους.

Η αλλαγή της κυβέρνησης της χώρας, σηματοδοτεί την αλλαγή πορείας της Ελλάδας προς την ανάπτυξη και την ευημερία και σε αυτήν την πορεία, η δημόσια ΕΥΔΑΠ μπορεί και πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο.


Η Πρόεδρος


Κωστοπούλου Ρούλα
Ο Γεν. Γραμματέας


Σουλιώτης Δημήτρης


ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Από το Blogger.