«Αιδώς Αργείοι!»Αθήνα, 9.4.2020

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Παρά το γεγονός ότι βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση εν μέσω πανδημίας, κάποιοι ούτως ή άλλως δεν γνώριζαν ποτέ, ξέχασαν και αυταπόδεικτα πλέον τις έννοιες «Αλληλεγγύη» και «ενωμένοι», που ανέφεραν με έμφαση σε διάφορες ανακοινώσεις τους.
Αφορμή της πλήρους ακύρωσης της δικής τους υποτιθέμενης έκρηξης «Αλληλεγγύης» προς τους συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται και ιδιαίτερα προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, στάθηκε η πλειοψηφική και  υπερπαραταξιακή  (ΔΑΚΕ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΣΕΚΕΣ, ΠΑΣΚΕ) απόφαση της Ομοσπονδίας για μία πρωτοβουλία ανθρωπιάς και υπευθυνότητας να συνδράμουμε όλοι οι εργαζόμενοι της Ε.ΥΔ.Α.Π. με το ποσό των 5 ευρώ ο καθένας μας, (όποια/ος δεν επιθυμεί μπορεί να μην συμμετάσχει), προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας για την απόκτηση αναγκαίων ιατρικών υλικών.
Η Α.Κ.Ε. με επιστολή - απάντησή της αρνήθηκε την συγκεκριμένη πρόταση χαρακτηρίζοντάς την ως ελεημοσύνη και χωρίς να έχει λάβει πρωτοβουλία για κάτι αντίστοιχο!
Κάποια στελέχη τους, ωστόσο, για να αποπειραθούν να δείξουν  καλό πρόσωπο προς την παράταξη της Ν.Δ. και την έκκληση του Πρωθυπουργού της Χώρας, εξάντλησαν την «Αλληλεγγύη» τους στις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Δυστυχώς, όμως, για κάποιους συγκεκριμένους από αυτούς και ευτυχώς για την μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη της Ν.Δ. δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Άλλωστε,  χαρακτηριστική ήταν η πρώτη αντίδραση-απάντηση στελέχους της Α.Κ.Ε.: «Διαφωνώ, αν θέλει ο εργαζόμενος θα βρει τον τρόπο.»
Έφθασαν μάλιστα να αναφέρουν με περισσό θράσος και να προτείνουν να δοθούν χρήματα από το αποθεματικό της Ομοσπονδίας!
Ποιοί αναφέρουν για το αποθεματικό; Δεν γνωρίζουν; Τους παροτρύνουμε, λοιπόν, να απευθυνθούν στην Εισαγγελία των Αθηνών, η οποία διέταξε οικονομική πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να ελεγχθούν τα στελέχη της ΑΚΕ μεταξύ άλλων για το αδίκημα της υπεξαίρεσης για το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο ασκούσαν τη διοίκηση της Ο.Μ.Ε., και να ρωτήσουν πού «πήγαν»  τα χρήματα του αποθεματικού της ΟΜΕ, πού «πήγαν» τα χρήματα των εργαζομένων!
Πραγματικά, όμως, ο επικεφαλής της παράταξης της Α.Κ.Ε. και εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. της Εταιρείας, αφού καταψήφισε την απόφαση για αύξηση μισθών και αποζημιώσεων των μελών του Δ.Σ, την δική του αποζημίωση ύψους 1.250,00 ευρώ μηνιαίως, την αποποιήθηκε τελικά;
Εάν δεν το έπραξε, μήπως την προσέφερε ήδη για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω της πανδημίας;
Επίσης, για ποιό λόγο καταψήφισε μαζί με τους εκπροσώπους των τραπεζών στο Δ.Σ. τον προϋπολογισμό της ΕΥΔΑΠ, που περιελάμβανε και τα κουπόνια σίτισης;
Σε κάθε περίπτωση, συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι στο χθεσινό Δ.Σ. της Εταιρείας αποφασίσθηκε η διάθεση διατακτικών τροφής ύψους 450,00 ευρώ, τα οποία θα διανεμηθούν με μορφή κάρτας, κατόπιν και πρωτοβουλίας και διεκδικήσεως της παράταξής μας μέσω της Ο.Μ.Ε., με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων.
Τέλος, θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωσή μας να συγχαρούμε όλες και όλους τους συναδέλφους μας, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίδοντας υπό δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες τον «καλύτερό τους εαυτό» για την εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Α.Κ.Ε.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ                                                                     ΤΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Από το Blogger.