ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δ.Α.Κ.Ε.  Ε.ΥΔ.Α.Π.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                        Αθήνα, 3η Ιουνίου 2020

Την ομαλή και αδιάλειπτη υδροδότηση της Πρωτεύουσας και του Λεκανοπεδίου Αττικής την ώρα που γίνονται οι διαπραγματεύσεις για τη νέα Σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΕΥΔΑΠ, διαταράσσει, προβληματίζοντάς μας, η Δ/νση Έργων Ύδρευσης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τα υπ’ αρίθμ. οικ. 546 και οικ. 547/19.5.2020 αιτήματά της (Δ18), με τα οποία ζητά να γίνουν συνάψεις συμβάσεων για την παροχή υπηρεσιών Νομικού Συμβούλου, Τεχνικού Συμβούλου και Χρηματοοικονομικού Συμβούλου  για το έργο «Διαχείριση – Λειτουργία και συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.) Αθήνας» .

Αυτό, εάν τελικά ολοκληρωθεί, οδηγεί τουλάχιστον σε αβεβαιότητα και αγωνία για την ενδεχόμενη αύξηση της  τιμής του νερού προς τους καταναλωτές, καθώς και για το εργασιακό μέλλον των 250 συναδέλφων μας και των οικογενειών τους, που επί σειρά ετών εργάζονται και προσφέρουν στην αδιάλειπτη λειτουργία του υδροδοτικού συστήματος της  Αθήνας. Η υδροδότηση και αποχέτευση της Αθήνας και του λεκανοπέδιου της Αττικής δεν σταμάτησε ποτέ. Δεν σταμάτησε στις περιόδους λειψυδρίας, θραύσης του καναλιού (2011), κ.ά. Δεν σταμάτησε ακόμη και στην πρωτόγνωρη για τον αιώνα μας πανδημία του κορονοϊού σε βαθμό να γίνει μνεία στον Τύπο για την άοκνη προσφορά των εργαζομένων μας, εντεύθεν την με αυταπάρνηση επιδεικνυόμενη αποτελεσματικότητά τους και σε αυτό το συγκεκριμένο πεδίο.

Δυστυχώς, η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της καταστροφικής της πολιτικής για τη Χώρα, νομοθέτησε και ψήφισε τον επαίσχυντο νόμο 4412/16 για την παραχώρηση ύδατος, ενέργειας και τηλεπικοινωνιών σε ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ, τον οποίο και επικαλείται για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αθήνας η συγκεκριμένη Δ/νση του Υπουργείου Υποδομών. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δ.Σ. της ΟΜΕ αποφάσισε ομόφωνα για άμεση συνάντηση με την Διοίκηση της Ε.ΥΔ.Α.Π. και το Υπουργείο Υποδομών για ενημέρωση και απαίτηση για την απόσυρση του συγκεκριμένου αιτήματος, ώστε να συνεχίσει η Ε.ΥΔ.Α.Π. απρόσκοπτα τη λειτουργία και συντήρηση του Ε.Υ.Σ., που επιτυχώς και ανελλιπώς διαχειρίζεται επί σειρά δεκαετιών.

ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Μεγάλη αναστάτωση και σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί με αποφάσεις της Διοίκησης και της Δ/νσης Κτιριακών Εγκαταστάσεων της Γενικής Δ/νσης Συντονισμού και Υποστηρικτικών Λειτουργιών για την μεταστέγαση Δ/νσεων και Υπηρεσιών σε χώρους ανεπαρκείς και ακατάλληλους, με ελλιπή φωτισμό και εξαερισμό, με συνέπεια να  στοιβάζονται οι εργαζόμενοι  και να προκαλούνται αυταπόδεικτα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών τους.

 Με «μπαλώματα» και  «ενέσεις» δεν λύνονται τα χρόνια προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων της Εταιρείας. Χρειάζονται νέα κτίρια, σχεδιασμός, προγραμματισμός και όραμα για την επίλυση των προβλημάτων και των κτιριακών αναγκών της Εταιρείας. Καλούμε τη Διοίκηση να επανεξετάσει τη στάση της, με γνώμονα την ύπαρξη ενός κατάλληλου εργασιακού περιβάλλοντος τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για την εξακολούθηση της εύρυθμης λειτουργίας της Εταιρείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Από το Blogger.