«ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ…»

 


Δ.Α.Κ.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π.

 

«ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ…»

 

Αθήνα, 17.12.2020

 

Διάφορες ανακοινώσεις εκδόθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σχεδόν από όλες τις παρατάξεις, που αναφέρονται, είτε άμεσα, είτε έμμεσα στη Δ.Α.Κ.Ε.

Η Δ.Α.Κ.Ε. σας ενημερώνει υπεύθυνα και κατηγορηματικά ότι:

Είναι τουλάχιστον ψευδές, συκοφαντικό και γελοίο να υποψιάζονται κάποιοι «νοσηροί» εγκέφαλοι της Συμμαχίας ότι εμείς δήθεν δεν επιθυμούμε την κάθαρση στα οικονομικά της Ο.Μ.Ε., αλλά το «κουκούλωμα», όταν εμείς ανακαλύψαμε και αποκαλύψαμε – με όποιο προσωπικό κόστος – το οικονομικό σκάνδαλο στην Ο.Μ.Ε. για συγκεκριμένα οικονομικά έτη, μεταξύ των οποίων έτη, κατά τα οποία ασκούσαν διοίκηση και στελέχη της Συμμαχίας.

Ήταν τα ίδια στελέχη, που κοιτάζονταν μεταξύ τους αμήχανα, προσπαθώντας να εφεύρουν τρόπους να μην προχωρήσει η υπόθεση ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Ήταν τα ίδια στελέχη, που άλλοτε δήθεν εξέφραζαν φόβο, άλλοτε δήθεν αμελούσαν. Ήταν τα ίδια στελέχη, που υπαίτια παράκουγαν συγκεκριμένες νομικές εντολές. Γιατί άραγε; 

Εξυπακούεται ότι η υπόθεση θα συνεχιστεί, όπως αποφασίστηκε σε Δ.Σ. της Ο.Μ.Ε. σχεδόν ομόφωνα, έως το τέλος, τόσο νομικά, όσο και με τον έλεγχο, που ζητήθηκε από το Σ.Δ.Ο.Ε..

Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας.

Όσον αφορά στο πόρισμα του ορκωτού λογιστή – πραγματογνώμονα της Εισαγγελίας Αθηνών, σας ενημερώνουμε ότι αυτό για νομικούς λόγους βρίσκεται στην κατοχή των αμέσως εμπλεκομένων – υπόπτων (περιόδου 2016 – 2017), οι οποίοι οφείλουν, εάν δήθεν διακαώς επιθυμούν τη δημοσιοποίησή του, απλώς να το πράξουν… όχι να το αποκρύπτουν. Μήπως υπάρχει τελικά λόγος απόκρυψης;

Για την υποτιθέμενη απόφαση Δικαστηρίου, η οποία απλώς δεν υπάρχει (!), σας ενημερώνουμε ότι το μόνο, που υπάρχει, είναι μία εισαγγελική διάταξη, η οποία αναφέρει ότι δεν μπαίνει καν στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή δεν εξετάζει την ουσία των αποδιδομένων εγκλημάτων της υπεξαίρεσης κ.ο.κ. για αμιγώς δικονομικούς – τυπικούς λόγους, κυρίως δε λόγω μη εννόμου συμφέροντος των καταγγελλόντων.

Είναι αυτονόητο ότι από τον μήνα Φεβρουάριο του 2019 έως και σήμερα τηρείται ευλαβικά και με απόλυτη διαφάνεια η οικονομική διαχείριση της Ο.Μ.Ε., γεγονός, το οποίο προκύπτει από τα έγγραφα του λογιστηρίου της Ομοσπονδίας.

Πλέον των ανωτέρω και για συνδικαλιστικούς λόγους λειτουργίας της Ομοσπονδίας, προφανώς δεν μπορούμε να αποδεχθούμε συγκεκριμένα πρόσωπα να παραβιάζουν συστηματικά το Καταστατικό για μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, μετατρέποντας την Ο.Μ.Ε. ή έστω προσπαθώντας διακαώς, σε κομματικό φέουδο,  τις δε όποιες ανακοινώσεις της Ο.Μ.Ε. σε «ΠΡΑΒΝΤΑ».

Η Δ.Α.Κ.Ε. απαιτεί και προασπίζεται τις δημοκρατικές διαδικασίες σε πλήρη αντίθεση με άλλους και ειδικά εν όψει της διαπραγμάτευσης για τη νέα Σ.Σ.Ε.

Κλείνοντας, καλούμε για πολλοστή φορά το αριστερό «μπλόκ», που με θλίψη μας διαπιστώνουμε ότι έχει δημιουργηθεί στην Ο.Μ.Ε., να προσέλθει επιτέλους στα Δ.Σ. και δημοκρατικά να συναποφασίσουμε για όλα τα ζητήματα, που απασχολούν τους συναδέλφους μας, ως επίσης την άμεση πορεία της Ομοσπονδίας μας, προς διαφύλαξη του κύρους της και των συμφερόντων των εργαζομένων.

Οι όψιμοι δήθεν υπηρέτες της κάθαρσης, αλλά και οι αμετανόητοι εμπλεκόμενοι, καλόν είναι να συνέλθουν…

Η μόνη διαχρονικά πιστή και συνεπής Δ.Α.Κ.Ε. έχει υπομονή. Όχι ανοχή!

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. Δ.Α.Κ.Ε.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ                                         ΤΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Από το Blogger.